Ministerul Culturii a transmis luni că va pune la dispoziţia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) toate documentele necesare şi că va coopera cu instituţiile de control ale statului şi va răspunde oricăror solicitări legale necesare pentru bunul mers al anchetei desfăşurate la Opera Naţională din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Referitor la percheziţiile care au avut loc, astăzi, la Opera Naţională din Iaşi, vă informăm că Ministerul Culturii va pune la dispoziţia DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituţiile de control ale statului şi va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei”, a fost anunţul făcut de minister.

Luni, au avut loc peste 20 de percheziţii coordonate la Opera Naţională din Iaşi şi la domiciliile mai multor angajaţi, inclusiv al directoarea instituţiei, Beatrice Rancea.

În mai multe rânduri, angajaţi ai Operei au acuzat managementul defectuos, Corpul de control al ministrului Culturii fiind trimis la Iaşi.

Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar care vizează un grup infracţional, acţiuni de delapidare şi fals.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.