Cinci pelicule prezentate în secţiunea “Giornate Degli Autori” a Festivalului de Film de la Veneţia vor fi proiectate la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), care va avea loc între 18 şi 24 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţiunea ”Veneţia” va fi inaugurată, anul acesta, la BIFF, iar spectatorii cinefili se vor bucura de cinci producţii participante la festivalul italian, filme premiate şi apreciate atât de criticii de specialitate, cât şi de public.

Vor fi proiectate filmele ”The Clan” (Argentina), de Pablo Trapero, premiat cu Leul de Argint la ediţia 2015 a Festivalului de la Veneţia, ”As I Open My Eyes” (Tunisia), de Leyla Bouzid, recompensat cu premiul publicului la Mostra 2015 şi cu trofeul pentru cel mai bun film european la Venice Days 2015, şi ”El Desconocido” (Spania), de Dani de la Torre, care a fost premiat pentru cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet, la gala premiilor Goya 2016.

De asemenea, peliculele ”The Farewell Party” (Israel), de Sharon Maymon şi Tal Granit, care a primit 14 nominalizări la Israelian Academy Awards, şi ”Argentina” (Spania), de Carlos Saura, distinsă cu marele premiu al juriului la Miami Film Festival 2016, vor rula în cadrul aceleiaşi secţiuni.

Filmele vor beneficia de cel mult două proiecţii.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se va desfăşura la Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Ţăranului şi Clubul Tăranului, unde vor avea loc şi evenimente conexe, gale şi  ateliere.

Organizat de Fundaţia Charta, BIFF se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România şi al Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.