Lungmetrajul ”Miracolul din Tekir”, de Ruxandra Zenide, participă la Festivalul Filmului Francofon de la Oslo, care va avea loc între 14 şi 19 martie, la cinematograful Victoria din Oslo, informează Institutul Cultural Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul festivalului vor fi prezentate pelicule recente din România, Belgia, Canada, Elveţia, Franţa şi Maroc. 

Pelicula, din distribuţia căreia fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Elina Löwensohn, George Piştereanu şi Mirela Oprişor, a fost filmată timp de 33 de zile la Vulcanii noroioşi (judeţul Buzău), în localităţile Vadu şi Constanţa.

Filmul spune povestea Marei (Dorotheea Petre), cunoscută în satul în care trăieşte ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii cu ajutorul nămolului. Când Mara rămane însărcinată şi povesteşte apropiaţilor că sarcina se datorează nămolului, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă.

Cu ajutorul preotului Andrei (Bogdan Dumitrache), ea ajunge într-o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru pentru oameni înstăriţi, unde o întâlneşte pe Lili (Elina Löwensohn), care încearcă să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei.

Filmul “Miracolul din Tekir” a fost prezentat în premieră internaţională la Zurich Film Festival 2015, unde a fost premiat cu The Emerging Swiss Talent Award.

Acesta rulează în cinematografele româneşti, începând de vineri. 

Pelicula va fi distribuită şi va rula în cinematografele din Elveţia, începând cu data de 6 aprilie. În plus, ea a fost prezentată în programul European Film Market, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016, dedicat profesioniştilor din industria cinematografică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.