O expoziţie dedicată peisajelor idilice italiene în colecţia de Stampe şi Desene a Muzeului Naţional Brukenthal va fi deschisă în perioada 9 aprilie - 23 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curatoriată de Raluca-Georgiana Cobuz, expoziţia "La Bella Vita Italiana" prezintă locurile pitoreşti, dealurile însorite şi liniştea specifică meleagurilor italiene desfăşurate din abundenţă în colecţia de Stampe şi Desene a muzeului.

Fie că este vorba de un peisaj real sau de cele mai multe ori idealizat, acestea au un farmec aparte şi impresionează atât turiştii în călătoriile lor, cât mai ales artiştii care de-a lungul secolelor au văzut Italia ca pe o experienţă obligatorie în parcursul lor de formare artistică.

Sunt prezentate cele mai pitoreşti astfel de lucrări realizate de artişti aflaţi în colecţia de gravură italiană din perioada secolelor al XVII-lea până în secolul al XX-lea, păstrate la Muzeul Naţional Brukenthal.

Nume precum Francesco Bartolozzi, Francesco del Pedro, Marco Ricci, Domenico Cunego, Francesco Piranesi şi alţii, cunoscuţi sau încă anonimi, aşteaptă să fie descoperiţi sau re-descoperiţi de vizitatori.

Expoziţia are scopul de a readuce în atenţia publicului genul peisagistic, de data aceasta în gravură, lăsându-ne pe noi să ne imaginăm culorile şi atmosfera peisajelor naturale sau citadine reprezentate. În ton cu renaşterea naturii primăvara, ne putem lăsa pradă acestor peisaje pentru a călători pe frumoasele meleaguri italiene, până când vom putea călători în siguranţă pentru a vedea aceste minunate locuri cu proprii noştri ochi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.