"Păturica lui Jane" (Jane’s Blanket), singura carte pentru copii scrisă de dramaturgul Arthur Miller, a fost tradusă în premieră în limba română la editura Cartea Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua apariţie, în varianta ilustrată de Sandrine Bonini, le explică celor mici, cu simplitate şi duioşie, că uneori trebuie să lase în urmă unele lucruri dragi pentru a creşte.

De când s-a născut, Jane are o păturică roz, moale şi călduroasă, de care nu se poate despărţi. Trebuie s-o aibă alături tot timpul: în braţele mamei, la masă, la joacă sau în pătuţ, când doarme. Dar Jane creşte. Zi după zi, descoperă tot mai mult din lumea din jur. Zi după zi, poate să facă tot mai multe lucruri. Dar nici păturica roz nu rămâne la fel. Puţin câte puţin, se destramă şi se face tot mai mică, iar Jane îşi dă seama că totul se schimbă odată cu trecerea timpului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Arthur Miller (1915-2005) este autorul unor binecunoscute piese de teatru care au marcat literatura americană a secolului XX, precum "Toţi fiii mei”, "Vrăjitoarele din Salem", "Vedere de pe pod" sau "Moartea unui comis-voiajor”. În plus, în 1949, Miller a fost distins cu prestigiosul Premiu Pulitzer pentru Dramaturgie. De asemenea, Miller este cunoscut şi pentru controversata căsnicie cu actriţa Marilyn Monroe, alături de care a format un cuplu atipic timp de aproape cinci ani.

Povestea "Păturica lui Jane” a fost publicată în anul 1963, atunci când Arthur Miller era deja un autor consacrat. Numele personajului central, Jane, coincide cu numele celei mai mari fiice a lui Miller, cea care i-a fost probabil sursă de inspiraţie.

Sandrine Bonini, ilustratoarea  acestei ediţii a cărţii, este absolventă a Şcolii de Arte Decorative din Paris. Înainte de a scrie şi ilustra cărţi pentru copii, Bonini a lucrat în cinematografie pentru filme de animaţie.

Cartea "Păturica lui Jane” este recomandată copiilor între 2 şi 7 ani şi este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la preţul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este "Poveşti cu prinţese". 

Cartea Copiilor, prezentă de 10 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărţi pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publică titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotrivă română şi internaţională (Victoria Pătraşcu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Komako Sakai etc.). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.