Cântăreaţa şi compozitoarea Patti Smith, actorii Richard Gere şi Edward Norton, regizorii Jeff Nichols şi Philip Kaufman se numără printre cei care i-au adus un omagiu dramaturgului şi actorului Sam Shepard, care a murit pe 27 iulie, la vârsta de 73 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Era tovarăşul meu. Eram prieteni; buni sau răi, eram noi înşine. Trecerea timpului nu a făcut decât să întărească asta”, a spus Patti Smith. Artista, care a fost unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Shepard, a povestit cum au lucrat împreună la ultimul său manuscris, în ciuda bolii neuronale de care el suferea.

Patti Smith a explicat faptul că Shepardse lupta tot mai mult cu boala, ”dar am continuat şi a terminat manuscrisul”.

”A rămas pe masă. Nimic nu a rămas nespus. Când am plecat, Sam citea Proust”.

Richard Gere, care a jucat în două spectacole bazate pe piese ale lui Shepard, dar i-a fost şi partener în ”Days of Heaven”, l-a numit pe autor un ”cowboy al deşertului, fermecător, simplu”.

Scenaristul şi regizorul Philip Kaufman, cel care a realizat filmul ”The Right Stuff”, pentru care Shepard a primit o nominalizare la premiile Oscar, a spus despre actor că era ”cool, în sensul original al cuvântului cool”.

Pentru scenaristul şi regizorul Jeff Nichols, Sam Shepard a fost ”un simbol american al vremurilor în care fabricăm multe celebrităţi”.

”Un povestitor suprem şi un actor minunat”, a spus Beau Bridges despre el. ”Îmi pun cizmele de cowboy şi închin un pahar, în seara asta, în onoarea marelui Sam Shepard”, a scris Edward Norton.

Dramaturgul şi actorul Sam Shepard, recompensat cu Pulitzer în 1979 şi nominalizat la premiile Oscar în 1984, a murit pe 27 iulie, în casa sa din Kentucky, din cauza unor complicaţii pe fondul unei scleroze laterale amiotrofice. Anunţul decesului a fost făcut luni de un purtător de cuvânt al familiei.

Shepard a scris peste 40 de piese de teatru, dintre care “Buried Child” i-a adus premiul Pulitzer în 1979, iar alte două - “True West” şi “Fool for Love” - nominalizări pentru acelaşi trofeu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.