Scriitoarea, compozitoarea şi cântăreţa americană Patti Smith, în vârstă de 73 de ani, a publicat vineri, pe Instagram, câteva versuri dedicate Gretei Thunberg, cu ocazia împlinirii vârstei de 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iat-o pe Greta Thunberg, care a împlinit 17 ani astăzi, care nu cere laude, nici cadouri, atât doar să nu rămânem neutri. Pământul îşi cunoaşte propria specie, la fel ca toate divinităţile, toate animalele şi primăvara izvorul de vindecare. La mulţi ani, Greta, care s-a ridicat astăzi, ca în fiecare vineri, refuzând să rămână neutră". 

Aceste ultime cuvinte fac referire la "greva de la şcoală" lansată de tânără pentru a merge să protesteze în faţa Parlamentului de la Stockholm în fiecare vineri. 

Greta Thunberg nu a reacţionat la mesajul lui Patti Smith, dar a publicat un mesaj pe Twitter în care le mulţumeşte abonaţilor, însoţit de un selfie: "Vă mulţumesc mult pentru urările de astăzi!". 

Greta Thunberg are parte de sprijinul vedetelor, precum Fatboy Slim, Leonardo DiCaprio sau Arnold Schwarzenegger, în lupta ei pentru conservarea mediului înconjurător. 

Tânăra activistă în lupta împotriva modificărilor climatice a fost desemnată personalitatea anului 2019 de revista Time.

Suedeza, care vineri a împlinit 17 ani, a devenit reprezentanta luptei împotriva încălzirii globale în lume, unind milioane de susţinători ai cauzei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.