Patriarhul Ierusalimului şi a toată Palestina Teofil al III-lea şi Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi vor oficia, vineri, începând cu ora 9.30, Sfânta Liturghie cu prilejul sărbătorii Sfântului Andrei, cel de-al doilea hram al Catedralei Naţionale. Credincioşii pot intra în Sfântul Altar până joi, la ora 15.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Patriarhul Daniel, însoţit de delegaţia Patriarhiei Ierusalimului şi de ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va participa la ceremoniile naţionale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale şi Anului Centenar.

Tot în ziua de 1 Decembrie, după săvârşirea Sfintei Liturghii, în toate bisericile din Patriarhia Română se va oficia slujba de Tedeum la Ziua Naţională a României, prin care se vor înălţa rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român unit de 100 de ani într-o singură ţară românească şi creştină. De asemenea, la ora 10.00, clopotele tuturor lăcaşurilor de cult ortodoxe vor fi trase timp de trei minute.

La Catedrala Naţională, slujba de Tedeum va fi oficiată începând cu ora 10.00. După ora 12.00, accesul credincioşilor în Catedrală nu va mai fi permis, deoarece vor continua lucrările de construcţie.

Până joi, la Catedrala Naţională va fi oficiată Sfânta Liturghie, între orele 9.00 - 11.00. Credincioşii au posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar, inclusiv în timpul nopţii, până joi, la ora 15.00, transmite un comunciat al Patriarhiei Române. 

Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, va fi săvârşită în seara zilei de joi, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, începând cu ora 18.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.