Papa Francisc, ai cărui predecesori au comandat Capela Sixtină a Vaticanului cu secole în urmă, a făcut joi ultimele retuşuri pe o pictură murală de 3 km lungime, în timp ce vizita o şcoală la vest de Lisabona, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura murală face parte din proiectul „Viaţa între lumi” al Scholas Occurrentes, o mişcare educaţională internaţională care leagă aproximativ o jumătate de milion de şcoli de pe cinci continente.

Papa Francisc este principalul sponsor al grupului. 

Aproximativ 30 de picturi murale realizate de studenţi şi membri ai comunităţii au fost reunite într-o singură lucrare în oraşul balnear Cascais. Tavanul şi pereţii încăperii în care papa le-a vorbit studenţilor şi unde se termină pictura murală au fost acoperite cu figuri umane plutind în cosmos. „Voi v-aţi pictat propria Capelă Sixtină”, a spus Francisc.

Papa, în vârstă de 86 de ani, a primit o pensulă de artist ataşată la un gadget de realitate virtuală care le-a permis elevilor de la o şcoală din Mozambic să vadă în timp real tuşele sale pe un perete în şcoala lor.

Sueranul pontif se află în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.