Pânza "Crizanteme şi dumitriţe", de Ştefan Luchian, a fost estimată de casa Artmark între 100.000 şi 160.000 de euro şi va fi scoasă la licitaţie pe 9 mai, în "Licitaţia unei Colecţii de artă Modernă importantă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea "Crizanteme şi dumitriţe" este ulei pe pânză, de 60 × 45 cm, semnat dreapta jos, cu negru, "Luchian" şi provine din colecţia istorică Acad. Aurel Avramescu şi dr. Maria Alexiu Avramescu.

Florile lui Luchian au suscitat un interes accentuat încă din timpul vieţii pictorului. Citite adesea prin note pline de patetism liric, picturile cu flori ale artistului aveau să îşi găsească apogeul ca subiect de sine stătător cu ocazia centenarului naşterii, în expoziţiile organizate în anii 1966-1968.

Opere de Aman, Grigorescu, Petraşcu, Tonitza, Iser, Ressu, Pallady, pictorii români de la sfârşit de secol XIX, început de secol XX, se vor regăsi în loturile scoase la licitaţie pe 9 mai.

"Visare", de Nicolae Grigorescu, a fost estimat la 60.000 de euro, iar "Copil din Făgăraş", de Nicolae Tonitza, are o estimare stabilită între 30.000 şi 40.000 de euro.

Licitaţia va începe la ora 19.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă. 

Pentru luna mai, casa Artmark a anunţat patru licitaţii: "Licitaţia unei colecţii suprarealiste (Guttman, Perahim, Ackerman)" şi "Licitaţia "Imagini ale Sacrului", pe 4 mai, "Licitaţia unei colecţii de Artă Modernă importantă" şi "Licitaţia "Universul artistului. Licitaţia colecţiei de antichităţi şi artă decorativă Shapira Shain", pe 9 mai. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.