Pandemie este cuvântul anului ales de Merriam-Webster, dicţionar american de referinţă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a fost cel mai căutat termen în dicţionar, au anunţat reprezentanţii Merriam-Webster la finalul unui an în care peste 1,4 milioane de oameni infectaţi cu noul coronavirus au decedat în întreaga lume. 

„Uneori, un singur cuvânt defineşte o epocă şi este potrivit în acest an excepţional şi excepţional de dificil ca un singur cuvânt să fie în prim-plan”, au spus ei.

Termenul „pandemie” este definit ca epidemie provocată de o boală înregistrată într-un areal geografic larg (mai multe ţări sau continente) şi care afectează o importantă proporţie din populaţie.

Cuvântul are rădăcini greceşti - „pan” (tot sau fiecare) şi „demos” (populaţie sau oameni).

Căutările în dicţionar pentru acesta au crescut vertiginos, din 11 martie 2020, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a marcat oficial Covid-19 ca pandemie.

Creşterea a fost de 115.806% în acea zi faţă de 11 martie 2019, a transmis compania înfiinţată în 1831.

În 2019, Merriam-Webster a desemnat cuvântul anului „they” - pronume folosit pentru a descrie o persoană ce nu se identifică nici bărbat, nici femeie. În 2018, câştigător a fost „justice” (dreptate, justiţie), în 2017, „feminism” şi în 2016, „surreal” (ireal, suprarealist).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.