Capodopera „Crai Nou” scrisă de Ciprian Porumbescu, prezentată pe 30 iulie în Sala Musikverein din Viena, s-a bucurat de un succes răsunător, încununat cu ovaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe scena Filarmonicii Vieneze, considerată una dintre cele mai bune săli de concerte ale lumii, au urcat soliştii, corul şi orchestra Operei Naţionale din Bucureşti, sub bagheta maestrului Daniel Jinga, director al Operei Naţionale, invitaţii speciali ai serii fiind solista Maria Coman şi maestrul Gheorghe Zamfir, potrivit Ministerului Culturii. 

Programul a cuprins lucrări semnate de Ciprian Porumbescu: „Crai Nou” - operetă românească, în ediţie revizuită de Dan Dediu şi Cristian Lolea, „Balada”, „Tatăl Nostru” şi „Rapsodia Română” – în ediţie revizuită de Dan Dediu şi interpretată în premieră absolută. O altă premieră a fost „Doina de Jale”, compoziţie a maestrului Gheorghe Zamfir.

„Rapsodia Română” în creaţia compozitorului Ciprian Porumbescu a fost scrisă cu 20 de ani înaintea celei mult mai celebre, aparţinând lui George Enescu şi este pusă la dispoziţia publicului în înregistrarea vieneză de la Musikverein în link-ul de mai jos.

Concertul a făcut parte din proiectul „Ciprian Porumbescu - leagăn de tradiţie şi spiritualitate românească” şi a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, al Ambasadei României în Austria şi al Bisericii Pogorârea Sf. Duh şi Sf. Ştefan cel Mare din Viena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.