Personalităţi marcate ale teatrului şi-au întâmpinat publicul pe Broadway la reluarea a trei spectacole importante, „Wicked”, „The Lion King” şi „Hamilton”, după mai mult de un an şi jumătate, marcând astfel redeschiderea neoficială a sălilor, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa Kristin Chenoweth, protagonista „Wicked”, a apărut pe scenă înaintea spectacolului pentru a ţine un discurs. „Nicăieri nu e ca acasă”, a spus ea, subliniind o replică din musical. Spectatorii au ovaţionat-o zgomotos.

Julie Taymor, regizoarea şi designerul de costume pentru „The Lion King”, şi-a felicitat publicul pentru curaj şi entuziasm. „Teatrul, aşa cum ştim, este seva şi sufletul oraşului. Este timpul pentru noi să trăim din nou”.

În aceeaşi seară, Lin-Manuel Miranda a spus pe scena „Hamilton”: „Nu mai vreau vreodată să iau teatrul live de-a gata”.

„The Lion King”, „Hamilton” şi „Wicked”, reluate marţi, mizaseră să revină în prima jumătate a lunii mai, însă fostul guvernator Andrew Cuomo a ales data de 14 septembrie ca cea de la care Broadway-ul îşi poate relua activitatea cu public la capacitate maximă.

Anterior au fost prezentate aici spectacolul lui Bruce Springsteen, reluat în iunie, premiera piesei „Pass Over”, pe 22 august, şi reluarea a două musicaluri, „Hadestown” şi „Waitress”.

Însă reluarea acestor trei musicaluri, împreună cu „Chicago” şi redeschiderea cabinelor de bilete TKTS reprezintă semnale importante că Broadway-ul a revenit în ciuda presiunilor şi incertitudinii date de varianta Delta a coronairusului.

La „Wicked”, publicul a aplaudat în picioare stingerea luminilor, anunţul de întâmpinare, apariţia lui Chenoweth şi ieşirea ei din scenă, primele acorduri ale primului cântec şi mai ales când Glinda spune: „Te bucuri să mă vezi, nu?”.

La „The Lion King”, piesa peisa, „The Circle of Life” a fost acoperită de aplauze şi urale, în timp ce fiecare star din „Hamilton” a fost nevoit să facă o pauză pentru ca aplauzele primite la intrarea în scenă să se domolească pentru a putea fi auzit.

Spectatorii au prezentat dovada vaccinării complete împotriva Covid-19 cu un ser aprobat de FDA sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau a rezultatui negativ la un test. Purtarea măştii este obligatorie cu excepţia momentelor în care se consumă alimente sau băuturi în spaţiile desemnate.

Verificările au fost făcute temeinic marţi seară, la acces, iar Taymor a glumit în discursul ei: „Ce credeţi? Aveţi ocazia să purtaţi mască în seara asta”.

Producătorii şi regizorii spectacolelor de pe Broadway, care în sezoanele trecute generau încasări de aproximativ 1,5 - 1,8 miliarde de dolari, au subliniat că au fost implementate protocoale ce vor oferi spectatorilor toată siguranţa posibilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.