Concertul Origins - A Story of Rhythm, parte dintr-un amplu turneu naţional Icons va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Sala Mare a ARCUB. Evenimentul aduce în faţa publicului bucureştean o formulă camerală cu artişti de top ai scenei româneşti şi internaţionale: Matei Ioachimescu (flaut), Irina Rădulescu (marimbă), Răzvan Florescu (vibrafon), Arthur Balogh (contrabas) şi Philip Goron (tobe şi percuţie).
Concertul, organizat de Asociaţia Haute Culture, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, promite o experienţă sonoră de excepţie, traversând patru continente prin influenţe flamenco, salsa, indiene, balcanice, jazz şi muzică cultă contemporană.
Cei cinci muzicieni - flautistul Matei Ioachimescu, marimbista Irina Rădulescu, vibrafonistul Răzvan Florescu, contrabasistul Arthur Balogh şi percuţionistul Philip Goron - formează o echipă artistică de elită, cu cariere internaţionale solide, colaborări prestigioase şi proiecte inovatoare în portofoliu. Împreună, propun o formulă sonoră unică, care rescrie graniţele muzicii camerale şi invită publicul la descoperire şi reflecţie.
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Turneul intitulat Icons se desfăşoară în perioada 23 mai - 5 iunie şi include 11 oraşe din România. La baza proiectului stă o componentă educaţională puternică, cu accent pe conectarea tinerilor la noile forme de exprimare artistică şi pe promovarea dialogului intercultural prin sunet.
Biletele sunt disponibile pe www.arcub.ro, iabilet.ro şi la Casa de bilete ARCUB. Preţul unui bilet este de 70 lei - preţ întreg şi 50 lei - preţ redus.
Matei Ioachimescu - Flaut
Flautist de renume internaţional, Matei Ioachimescu este recunoscut pentru versatilitatea sa artistică, de la baroc la muzica contemporană şi proiecte cross-over. Absolvent al Universităţii de Muzică din Viena şi stabilit în capitala Austriei, susţine frecvent concerte în săli de prestigiu precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român şi Suntory Hall Tokyo. În 2013 a fost desemnat „Ambasador al Integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei. Din 2020 predă flaut la Universitatea de Vest din Timişoara.
Irina Rădulescu - Marimbă
Una dintre cele mai proeminente prezenţe pe scena percuţiei româneşti, Irina Rădulescu a fost premiată la competiţii internaţionale (Tokyo, Bucureşti) şi a fondat PERCUSSIONescu, primul duo cameral de marimbă şi vibrafon din România. Turneul său solo Marimba - The Journey (2022) a fost un eveniment pilot pentru acest instrument. Este profesor la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi doctorand la Universitatea de Vest din Timişoara.
Răzvan Florescu - Vibrafon
Percuţionist versatil şi unul dintre cei mai apreciaţi vibrafonişti ai scenei româneşti de jazz, Răzvan Florescu activează atât în jazz, cât şi în muzica contemporană. Co-fondator al duo-ului PERCUSSIONescu, a cântat alături de formaţii ca Luiza Zan Quintet şi RVQ. A fost distins cu premii pentru compoziţie şi interpretare la festivaluri importante precum Sibiu Jazz sau Johnny Răducanu.
Arthur Balogh - Contrabas
Cu o carieră desfăşurată între România şi Germania, Arthur Balogh a colaborat cu artişti de renume precum Aura Urziceanu, Nicolas Simion şi Mircea Tiberian, iar activitatea sa concertistică include participări la festivaluri internaţionale şi înregistrări valoroase. A fost membru al Orchestrei Naţionale Radio şi al Württembergisches Kammerorchester Heilbronn. În prezent este contrabasist al Filarmonicii din Stuttgart şi cadru didactic la Universitatea de Vest din Timişoara.
Philip Goron - Tobe şi percuţie
Unul dintre cei mai activi percuţionişti ai noii generaţii, Philip Goron îmbină percuţia clasică cu jazzul şi world music-ul. A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi la MDW Viena, fiind distins în 2023 cu Bursa Yamaha pentru Interpretare Muzicală şi Bursa de Excelenţă UNMB. Activează în proiecte precum Amphitrio, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan Quintet şi Răzvan Florescu Quintet, fiind colaborator al unor instituţii de prestigiu: Filarmonica „George Enescu”, Opera Comică pentru Copii şi Teatrul Naţional de Operetă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.