Orchestra Naţională Radio va susţine un concert cu muzică din jocuri video precum „Super Mario Bros”, „Angry Birds”, „Bioshock 2” şi „Chrono Cross”. Spectacolul, intitulat „Game Heroes”, va avea loc pe 4 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Game Heroes” are scopul de a face cunoscut şi în România conceptul de concert cu muzică din jocuri video susţinut de o orchestră simfonică, un concept bine cunoscut la nivel global.

Acest spectacol constă în interpretarea lucrărilor muzicale a şapte compozitori care colaborează cu companii şi studiouri de jocuri cunoscute la nivel internaţional.

Concertul va fi susţinut de către Orchestra Naţională Radio şi va fi condus de dirijorul Ştefan Geiger.

Don programul concertului fac parte: „The Raven – Legacy of a master thief. Overture” (Benny Oschmann), „Angry Birds” (Ari Pulkkinnen), „Bioshock 2.Suite” (Garry Schyman), „Super Mario Bros Medley/ live gaming cu Malternativ” (Koji Kondo) şi „Chrono Cross. Suite” (Yasunori Mitsuda).

Programul concertului conţine şi lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori: „The Legend of Zelda: Skyward sword” (Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster), „Super Mario 3D World” (Robin Becker/ Levente Kovacs) şi „Dreams” (Bogdan Pintilie/ Ionuţ Teodorescu /Victor Filip).

Biletele pentru concert sunt disponibile pe bilete.ro, la oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro şi casa de bilete a Sălii Radio.  Preţul unui bilet diferă în funcţie de categoria selectată: 30 de lei (categoria 1), 25 de lei (categoria 2), 20 de lei (categoria 3). Preţul pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 12 lei.

În cadrul evenimentului „Game Heroes” va avea loc şi un concurs dedicat tinerilor compozitori. Concurenţii sunt Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip, care au fost selectaţi în urma unui workshop de compoziţie muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câştigătorul ediţiei German Game Music Award 2012. Dominik Schuster şi dirijorul Ştefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.

Dirijorul Ştefan Geiger este cofondatorul şi preşedintele comitetului de jurizare a German Game Music Award, un concurs realizat în colaborare cu Radio Bremen, care oferă o platformă de comunicare pentru tinerii compozitori, realizatori de proiecte muzicale pentru jocuri video.

Din 2016, Ştefan Geiger este dirijor titular al Orchestrei Simfonice Parana, iar de-a lungul timpului a lucrat cu orchestre precum Schleswig-Holstein Festival Orchester, Ensemble Resonaz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra Filarmonică de Stat Transilvania şi Orchestra Română de Tineret.

Evenimentul „Game Heroes” este organizat de Goethe-Institut şi Radio România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.