Oratoriul „Visul lui Gerontius”, de Edward Elgar, va fi difuzat online de Filarmonica „George Enescu”, joi, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra şi Corul Filarmonicii „George Enescu” sunt conduse de dirijorul britanic Alexander Walker, respectiv de Iosif Ion Prunner. Rolul lui Gerontius este interpretat de tenorul britanic Oliver Johnston, care îi are alături pe mezzosoprana Aura Twarowska şi basul Marius Boloş, solişti invitaţi.

Înregistrarea concertului „Visul lui Gerontius”, susţinut la Ateneul Român, datează din 18 octombrie 2019.

Concertul va fi disponibil pe site-ul filarmonicii (fge.org.ro), pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube al instituţiei. Accesul pe aceste canale online este gratuit.

Sir Edward Elgar (1857 – 1934) a compus oratoriul „Visul lui Gerontius” după un poem al lui John Henry Newman, personalitate a vieţii religioase din Marea Britanie din secolul al XIX-lea, care a fost recent canonizată. Lucrarea, pentru solişti, trei coruri, orgă şi orchestră, vorbeşte despre agonie şi eliberare, despre efemeritatea lumii materiale şi frumuseţea celei spirituale, despre aspiraţie şi dreapta judecată. Oratoriul relatează călătoria sufletului unui om de pe patul de moarte până la judecata sa în faţa lui Dumnezeu şi stabilirea în Purgatoriu.

Oratoriul a avut premiera pe 3 octombrie 1900 la festivalul Trienal din Birmingham, fiind rodul a opt ani de creaţie, perioadă în care compozitorul a scris şase lucrări vocal-simfonice, printre care „The Black Knight“, „King Olaf“, „Caractacus“ şi „Sea Pictures“.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.