Opera Naţională Bucureşti aduce în atenţia publicului, în această săptămână, trei spectacole din repertoriul universal în Sala Mare de spectacole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul „Otello” (selecţiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, este programat vineri, începând cu ora 19.00. 

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidenţiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci şi prin trăirile tulburătoare şi puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Sâmbătă, de la ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti prezintă „Carmen” - Operă în concert (fragmente) de Georges Bizet, în conceptul regizoral al lui Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franţa, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume.

Spectacolul „Nabucco” (selecţiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, va avea loc duminică, de la ora 19.00. 

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti.

Sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentaţiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Biletele se pot achiziţiona online: https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.