Cea de-a 13-a ediţie a festivalului de film documentar şi drepturile omului One World Romania va avea loc între 20 şi 29 martie, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta va pune sub lupă libertatea mentalităţilor, domeniu unde nu au loc revoluţii, ci doar evoluţii lente, măsurate în decenii, uneori chiar în secole.

Afişul ediţiei, realizat de Maria Draghici, după un concept al autoarei şi al directorului artistic al festivalului, Andrei Rus, ilustrează caracterul evaziv al ţapului ispăşitor, reprezentat de orice minoritate, în funcţie de contextul social şi istoric ce îl produce. În centrul său se află Omul fără o identitate clară în mentalul majorităţii, în acelaşi timp urban şi rural - pe scurt, străinul, minoritarul, marginea, periferia şi tot ceea ce nu e inclus în acea majoritate. El poate fi asociat, în funcţie de context, la fel de bine cu o persoană de etnie romă, cu o persoană homosexuală, cu o persoană săracă sau cu un refugiat sau imigrant.

În cadrul festivalului vor fi aduse în atenţia publicului nu doar discriminările de orice fel, ci şi atitudinea tuturor faţă de Celălalt, facilitatea cu care acceptăm stereotipuri, fie ele şi pozitive, în încercarea de a ne defini mai uşor propria identitate.

Abonamentele generale pentru festival au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro, la preţul de 200 de lei. Numărul acestora este limitat la 100, iar abonamentul oferă acces atât la toate proiecţiile de filme din cadrul ediţiei şi la evenimentul de deschidere a festivalului, cât şi intrări la toate proiecţiile Cineclubului One World Romania în timpul anului, un DVD la alegere din colecţia OWR şi altele.

Pe 20 februarie vor fi puse în vânzare biletele şi va fi lansat site-ul oficial al ediţiei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.