Este o tradiţie în Statele Unite ca fiecare nou şef de stat american să-l primească, în cadrul unei recepţii la Casa Albă, pe predecesorul său pentru instalarea portretului oficial la palatul prezidenţial. După preluarea mandatului său, Donald Trump i-a refuzat această onoare lui Barack Obama, care nu şi-a dorit nici el să petreacă o seară cu adversarul său politic. Acest eveniment va fi repetat la cererea lui Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit NBCnews, fostul vice-preşedinte va organiza ceremonia de instalare a portretelor lui Barack şi Michelle Obama în această toamnă. Data exactă nu a fost încă stabilită şi va depinde de ridicarea restricţiilor sanitare legate de criza de coronavirus. 

Manifestarea, care a avut loc pentru prima dată acum 40 de ani, adună de obicei o sută de persoane şi are loc în East Room la Casa Albă, cea mai mare cameră din palatul prezidenţial. 

Tablourile sunt "aproape terminate", a indicat o sursă apropiată postului american de ştiri. Chiar dacă numele artistului căruia i-a fost încredinţată comanda nu este cunoscut. O altă pereche de portrete a fost comandată de National Portrait Gallery a Muzeului Smithsonian. Soţii Obama l-au ales pe Kehinde Wileyet pentru pictura care-l va reprezenta pe fostul preşedinte şi pe Amy Sherald pentru cea a primei doamne. 

Pentru portretele lui Donald Trump şi al soţiei sale Melania au fost începute demersuri cu White House Historical Association pentru realizarea acestora. Rămâne de ştiut dacă fostul preşedinte va stabili o dată cu succesorul său pentru o eventuală recepţie la Washington. Donald Trump a refuzat de altfel să asiste la învestirea lui Joe Biden în ianuarie, întrerupând o tradiţie bine stabilită. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.