Televiziunea Arad şi postul Radio Star din Sebeş au fost sancţionate cu somaţii publice de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru nereguli în reflectarea campaniei electorale pentru alegerea Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea Arad, din judeţul Arad, a fost sancţionată pentru ediţia din 7 decembrie a emisiunii electorale ”Pulsul Zilei”, iar Radio Star din Sebeş, pentru ediţia din data de 7 decembrie a emisiunii ”Alegeri parlamentare 2016”, în care au fost încălcate prevederile articolului 5, alineatul 1, litera b din Decizia CNA privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Articolul arată că în emisiunile electorale competitorii îşi pot prezenta programele politice şi activităţile de campanie electorală, iar în situaţia transmiterii în direct a unor activităţi de campanie, durata acestor transmisii se trebuie să se încadreze în timpul de antenă acordat fiecărui competitor electoral. ”Emisiunile vor fi identificate ca atare la începutul emisiunii, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, vor fi semnalate prin marcajul «emisiune electorală», afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune; emisiunile electorale pot fi difuzate de luni până vineri”, mai arată articolul.

CNA a mai sancţionat cu somaţie publică societatea Minisat Telecom SRL, care deţine licenţa audiovizuală pentru Radio Minisat. Radiodifuzorul nu a ţinut cont de dispoziţiile articolului 20, alineatul 5 din Decizia CNA privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală, cu excepţia celor pentru difuzare în sistem digital terestru, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori.

”În cazul serviciilor de programe cu difuzare terestră, decizia de autorizare audiovizuală va fi eliberată în termen de 30 de zile de la data depunerii la CNA a documentelor de autorizare modificate corespunzător de către ANCOM. Radiodifuzorul are obligaţia de a depune la CNA documentele modificate de ANCOM, în maximum 30 de zile de la data eliberării acestora”, arată articolul.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice a S.C. TEMATIC CABLE SRL Oradea pentru SZEKELY TV din Miercurea Ciuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.