O statuetă ce îl reprezintă pe Hayagriva, apărătorul dreptăţii şi al legilor la chinezi, va fi scoasă la vânzare prin Artmark pentru 95.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statueta din bronz aurit şi email pictat se numără printre cele 230 de loturi care vor fi scoase la vânzare pe 24 noiembrie, în Licitaţia de Artă Asiatică, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Realizată în secolul al XVIII-lea, într-o perioadă de schimb cultural extins în China dinastiei Qing, şi unică într-o colecţie privată românească, lucrarea impresionează prin meşteşugul rafinat şi conservare exemplară.

Între cele mai valoroase obiecte licitate se află două vase din porţelan, al căror preţ de pornire este 25.000, repectiv 20.000 de euro, şi unul din ceramică, de la 20.000 de euro. 

Picturi reprezentative, fotografii ale unor personalităţi marcante, între care Zhou Enlai şi Mao Zedong, obiecte rare tradiţionale, vase cu imagini dramatice sau poveşti fantastice, arme de samurai, porţelanuri, manuscrise de colecţie, creaţii bazate pe motive şi simboluri profunde din spiritualitatea şi cultura continentului alcătuiesc Licitaţia de Artă Asiatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.