O simfonie corală compusă de Serghei Rahmaninov şi o suită de Nikolai Rimski-Korsakov vor fi prezentate joi, de la ora 19.00, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea simfoniei corale „Clopotele”, op. 35, de Serghei Rahmaninov, condusă de japonezul Daisuke Soga, reprezintă prima parte a programului online. Participă membrii Corului Filarmonicii „George Enescu” pregătiţi de Iosif Ion Prunner, alături de soliştii vocali Sorina Munteanu, Adrian Dumitru şi Ionuţ Pascu. 

În partea a doua, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de bulgarul Emil Tabakov, interpretează suita simfonică „Şeherazada”, op. 35, de Nikolai Rimski-Korsakov. Solo vioară este susţinut de Rafael Butaru, în prezent concertmaistru al Filarmonicii „George Enescu”.

Serghei Rahmaninov (1873 - 1943) a compus între 1912-1913 simfonia corală „Clopotele”, op. 35, bazată pe o adaptare rusească a poemului lui Edgar Allan Poe. Simfonia creată de compozitor are forma clasică de sonată, onorând astfel cele patru secţiuni ale poemului.

Suita simfonică „Şeherazada”, op. 35 de Nikolai Rimski-Korsakov a fost compusă în 1888, după antologia de poveşti persane din secolul al IX-lea, „O mie şi una de nopţi”. Este cea mai cunoscută lucrare a compozitorului, îmbinând orchestraţia extrem de colorată cu interesul pentru orientalism, tipic artei imperiale a vremii. Premiera a avut loc în Sankt Petersburg, la 28 octombrie 1888.

Înregistrarile concertelor din 10 ianuarie 2020, respectiv 14 februarie 2020 pot fi ascultate pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale filarmonicii. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.