O sculptură din marmură de Antonio Canova redescoperită, ce o înfăţişează pe Maria Magdalena, ar putea fi vândută la licitaţie în iulie cu până la 10 milioane de dolari, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descrisă de casa de licitaţii Christie's drept „capodopera pierdută” a sculptorului neoclasic italian, „Maddalena Giacente” (Magdalena culcată) a fost comandată de contele de Liverpool, pe atunci prim-ministru britanic, şi a avut nevoie de trei ani pentru a fi terminată.

Reprezentând-o pe Maria Magdalena într-o stare de extaz religios, sculptura a fost finalizată chiar înainte de moartea lui Canova, în 1822.

„Aceasta este una dintre ultimele lucrări pe care Canova le-a executat efectiv... fiind recent descoperită, după ce s-a aflat în colecţii în secolul al XX-lea, nerecunoscută ca o marmură semnificativă a lui Canova”, a declarat Donald Johnston, şeful Departamentului de sculptură internaţional al Christie's. 

„A fost unul dintre punctele culminante ale expoziţiei Art Treasures din Manchester în 1857... a fost vândută cu toate obiectele din casa unde a avut loc un incendiu unui domn. A avut loc o licitaţie cu toate obiectele, şi până la acea licitaţie din 1938, identitatea acestuia a fost pierdută şi a fost menţionată doar ca o figură clasică”. 

Sculptura, expusă la Christie's Londra în acest weekend, va pleca în turneu la New York şi Hong Kong. Aceasta va fi scoasă la vânzare pe 7 iulie, cu un preţ estimat între 5 şi 8 milioane de lire sterline (6,60 - 10,6 milioane de dolari).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.