O statuie a preşedintelui rus Vladimir Putin a apărut, luni, la un loc de joacă din Central Park, în New York. Sculptura roşie a fost realizată de artistul francez James Colomina, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura îl înfăţişează pe Putin pe un tanc de război în miniatură.

„Această sculptură îşi propune să denunţe absurditatea războiului şi să evidenţieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situaţii violente, catastrofale declanşate de alţii”, a scris Colomina pe Instagram. 

 

El a publicat pe reţeaua de socializare mai multe fotografii cu copii care se jucau în jurul sculpturii. 

Colomina este cunoscut pentru sculpturile sale roşu strălucitor, adesea instalate fără avertisment în spaţii publice. În aprilie, el a montat în Franţa o altă sculptură cu un mesaj anti-război: un copil soldat cu o puşcă ce se transformă în trandafir.

Şi anul trecut a instalat două sculpturi în roşu la Berlin, pentru a marca cea de-a 32-a aniversare de la căderea Zidului Berlinului, potrivit grupului francez Galeries Bartoux.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.