Spectacolele „O scrisoare pierdută”, de Dan Dediu, şi „Baiadera”, după Ludwig Minkus, vor fi prezentate luni, respectiv joi de Opera Naţională Bucureşti în cadrul programului Seri de Operă Online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ele pot fi vizionate pe pagina de Facebook a ONB şi pe site-ul operanb.ro/operaonline doar pe durata spectacolelor.

Luni, de la ora 18:30, va putea fi urmărită înregistrarea din 13 ianuarie 2013 a spectacolului „O scrisoare pierdută”, regizat de Ştefan Neagrău.

Compozitorul Dan Dediu a transformat piesa lui Ion Luca Caragiale, una dintre cele mai cunoscute creaţii din teatrul românesc, în muzică de operă. În operă se regăsesc citate muzicale din diferite zone, uneori chiar din folclorul românesc, menite să plaseze acţiunea în spaţiu şi timp.

Joi, de la aceeaşi oră, va fi disponibil online spectacolul de balet „Baiadera”, în regia şi adaptarea coregrafică ale lui Mihai Babuşka. Înregistrarea datează din 12 ianuarie 2019.

Creat în 1877 de Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus şi pe un libret al coregrafului realizat împreună cu Serghei Kudekov, povestea din „Baiadera" dezvoltă o temă romantică ce a însemnat în istoria baletului trecerea de la epoca romantică la epoca clasică.

Opera Naţională Bucureşti prezintă online, săptămânal, în fiecare luni şi joi, spectacole din repertoriul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.