O şcoală din Haworth, veche de 184 de ani, unde au predat surorile Charlotte, Emily, Anne Brontë, precum şi fratele lor, Branwell Brontë, va fi restaurată cu 100.000 de lire sterline (aproximativ 119.650 de euro), sumă obţinută într-o perioadă de opt ani, prin strângeri de fonduri, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În satul Haworth, surorile Brontë au scris unele dintre cele mai apreciate volume din literatura engleză, între care se numără ”Jane Eyre”, ”La răscruce de vânturi” (”Wuthering Heights”) şi ”Necunoscuta de la Wildfell Hall” (”The Tenant of Wildfell Hall”).

Lucrările de restaurare demarează după opt ani de strângeri de fonduri organizate de Brontë Spirit, o organizaţie caritabilă dedicată reparării şi renovării proprietăţii. Aproximativ 70.000 de lire sterline (83.744 euro) provin din finanţări nerambursabile, iar aproximativ 30.000 de lire sterline (35.890 euro), din donaţii ale comunităţii locale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Old School Room este o clădire foarte preţioasă nu doar pentru Haworth, dar şi pentru naţiune. Este una dintre cele două proprietăţi pe care le-a construit Patrick Brontë, cealaltă fiind biserica St Gabriel din Stanbury. El a crezut mult că educaţia este o modalitate de a ieşi din sărăcie – ceea ce este foarte relevant şi astăzi – şi şi-a dorit ca toţi copiii muncitorilor de la moara din localitate să aibă o educaţie”, a spus Peter Mayo-Smith, rectorul bisericii parohiale din Haworth.

Old School Room a fost construită de tatăl surorilor Brontë, Patrick Brontë, în anul 1832, şi a fost extinsă în anii 1850 şi 1871. A funcţionat ca şcoală, gimnaziu, bibliotecă, cămin pentru tineri, dar şi cantonament militar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ca parte a lucrărilor de renovare, care ar dura două luni şi jumătate, va fi reparat acoperişul clădirii şi vor fi înlocuite şase ferestre.

”Comunitatea continuă reparaţiile. Suntem încântaţi să vedem acest lucru. Old School Room se află în centrul poveştii Brontë şi ar trebui să fie un loc preţuit şi vizitat. Historic England a lucrat cu Bradford Council în anul 2012 pentru a finanţa înlocuirea unor ferestre şi alte îmbunătăţiri în sat şi suntem bucuroşi că moştenirea satului Hawoth continua să fie celebrată şi conservată”, a spus Trevor Mitchell, directorul de planificare al Historic England în Yorkshire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.