O operă de artă care a apărut peste noapte pe lateralul unei clădiri de lângă Finsbury Park din Londra ar putea fi semnată de artistul stradal Banksy, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O suprafaţă mare verde a fost pictată în spatele unui copac matur tăiat pentru a părea a fi frunziş, cu un şablon al unei persoane care ţine un furtun de presiune lângă el.

James Peak, care a creat serialul BBC Radio 4 "The Banksy Story", s-a grăbit să vadă lucrarea după ce a primit un pont.

"După părerea mea, pare a fi o certitudine", a spus el. "Dar, ca întotdeauna cu Banksy - nu ştii niciodată cu adevărat, până când nu mărturiseşte, postând-o pe site-ul său". 

Artistul îşi confirmă în mod oficial lucrările prin postarea de imagini pe site-ul său şi pe reţelele de socializare - ceea ce nu a fost făcut încă pentru copacul din Finsbury.

Dar documentaristul Peak a declarat că opera de artă, care a apărut duminică pe Hornsey Road, în nordul Londrei, are caracteristicile unui Banksy.

"Mesajul este clar", a spus el. "Natura se luptă şi depinde de noi să o ajutăm să crească din nou".

Culoarea vopselei folosite se potriveşte, de asemenea, cu cea folosită de Consiliul Islington pentru panourile din zona locală, despre care Peak a spus că arată ochiul lui Banksy pentru detalii.

"Este primăvară acum, iar acest copac ar trebui să fie plin de frunze, dar Banksy trebuie să fi trecut pe lângă el cu bicicleta şi s-a gândit cât de mizerabil arată", a spus el.

"Aşa că, de Ziua Sfântului Patrick, a luat exact aceeaşi nuanţă de verde pe care Consiliul Islington o foloseşte pentru indicatoarele stradale şi a folosit un furtun sub presiune sau un extinctor pentru a pulveriza frunzele înapoi, pe peretele destul de dărăpănat din spate."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.