"Minnay", o pictură inedită de Edouard Manet, care îl reprezintă pe câinele unui fost model al pictorului francez, a fost adjudecat la casa pariziană Drouot pentru 520.800 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloul a fost estimat între 220.000 şi 280.000 de euro, potrivit rtbf.be.  

"Minnay" a fost realizat în câteva minute aşa cum era obişnuit artistul. Acest ulei pe pânză se înscrie în seria de opt portete canine pe care Manet le-a pictat între anii 1875 şi 1883, o perioadă în care era foarte slăbit de boală.  

Pictorul francez l-a oferit stăpânei animalului, Marguerite Lathuille, care era şi fiica proprietarului unui restaurant parizian unde Manet se întâlnea cu prietenii săi. Tânăra este, şi ea, subiectul unui portret modernist, care în prezent este expus la Muzeul de Arte Frumoase din Lyon. 

"Minnay" a fost păstrat de moştenitorii lui Lathuille timp de peste 140 de ani şi nu a fost niciodată scos pe piaţă. 

"Nu este una dintre capodoperele sale, ci o interpretare minunată a ceea ce ştia să facă Manet, o minunată simfonie de smocuri şi atingeri care demonstrează geniul său pur", a afirmat Frédérick Chanoit, un expert în artă, pentru The Guardian.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.