O parte din moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de est a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată, au anunţat duminică autorităţile musulmane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia privind al treilea cel mai sfânt loc pentru islam a fost luată în contextul răspândirii Covid-19. Oamenii nu vor mai avea acces în spaţiile acoperite, iar rugăciunile vor continua să aibă loc pe esplanadă.

Măsuri similare au fost luate în legătură cu Zidul Plângerii, unde se roagă evreii. Aici au voie să se roage simultan doar 10 oameni.

Peste 200 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au fost confirmate în Israel, unde autorităţile au interzis adunările mai mari de 10 persoane.

Pe 5 martie, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului, pentru o perioadă de 30 de zile, după raportarea unor cazuri de infectare în oraşul Bethleem din Cisiordania, Biserica Nativităţii fiind închisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.