O pânză dintr-o serie "Meules" (Căpiţe) a pictorului francez Claude Monet a fost achiziţionată, marţi, la New York, pentru suma de 110,7 milioane dolari, în timpul unei vânzări organizate de casa Sotheby's, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre un record pentru artist în cadrul unei licitaţii. Preţul include taxe şi comisioane. Este prima dată când un tablou impresionist atinge suma de 100 de milioane de dolari. 

Pânza de 72 de cm pe 92 cm face parte dintr-o serie pictată de Monet în timpul iernii 1890-1891 în casa din Giverny, în Normandia.

O altă lucrare din seria căpiţelor a fost vândută în noiembrie 2016 de casa Christie's New York pentru 81,4 milioane de dolari.           

La fel ca acest exemplar, tabloul adjudecat marţi reprezintă o căpiţă de fân în amurg.                

"Credem şi sperăm că oamenii care o vor vedea vor fi de acord că este încă un exemplu şi mai frumos decât cel vândut în 2016", a explicat pentru AFP Julian Dawes, responsabil al vânzării dedicate sesiunii de lucrări impresioniste şi de artă modernă. 

Proprietarul care a pus în vânzare tabloul, un colecţionar anonim, l-a achiziţionat în 1986 în timpul unei vânzări la Christie's New York pentru doar 2,5 milioane de dolari. 

Precedentul record pentru o pânză de Monet a fost în mai 2018. În timpul unei sesiuni de vânzări la Christie's New York, tabloul "Nymphéas en fleur" a fost achiziţionat contra sumei de 84,6 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.