Casa de licitaţii Osenat a organizat, duminică, o licitaţie dedicată lui Napoleon I. Piesa centrală, un bicorn al împăratului, a atins un preţ record de 1,9 milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu doar câteva zile înainte de lansarea în cinematografe a filmului Napoleon al lui Ridley Scott, celebrul împărat a fost din nou în centrul atenţiei duminică.

În cadrul unei licitaţii organizate de echipa lui Jean-Pierre Osenat la Fontainebleau (Seine-et-Marne), un bicorn al lui Napoleon I a fost vândut la un preţ record de 1,932 milioane de euro, cu toate taxele incluse.

Potrivit cotidianului Le Parisien, pălăria a fost evaluată de experţi la 600.000 de euro. Deşi obiectul a fost oferit la 400.000 de euro, miza a crescut rapid, iar preţul a urcat la 1 milion de euro, apoi la 1,5 milioane de euro.

Jean-Pierre Osenat a salutat vânzarea acestei "embleme a epopeii lui Napoleon". Cumpărătorul ar fi un italian misterios, reprezentat de un agent. "Vrea să rămână discret şi mi-a cerut acest lucru", a declarat reprezentantul cumpărătorului.

120 de bicornuri în timpul domniei sale

Potrivit Le Progrès, Osenat crede că bicornul a fost purtat de împărat "aproximativ la jumătatea perioadei Imperiului". Potrivit expertului belgian Yves Moerman, Napoleon I a purtat aproximativ 120 de pălării în timpul domniei sale. Embleme ale Primului Imperiu, bicornurile rare puse în vânzare ajung la preţuri ridicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.