O echipă de cercetători din India a descoperit o nouă specie de viperă verde şi a decis să o denumească după Salazar Slytherin, personaj din „Harry Potter”, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperirea a fost publicată, luna aceasta, în Zoosystematics and Evolution.

Salazar Slytherin este unul dintre fondatorii şcolii Hogwarts, împreună cu Godric Gryffindor, Rowena Ravenclaw şi Helga Hufflepuff, unii dintre cei mai puternici vrăjitori din lumea „Harry Potter”.

Pentru că Slytherin este cunoscut şi pentru abilitatea de a vorbi cu şerpii, cercetătorii au pornit de la acest personaj pentru a da un nume noii specii - Trimeresurus salazar.

Echipa a sugerat că acesteia i se poate spune popular Vipera lui Salazar. Masculii din specia Trimeresurus salazar prezintă o dungă portocalie-roşiatică pe o parte a capului.

Viperele din genul Trimeresurus sunt veninoase şi se găsesc în Asia de Est şi Sud-est. Această specie a fost descoperită în India, însă în total există peste 48 de specii din acest gen în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.