Expoziţia temporară de fluturi tropicali vii "Cine zboară printre flori, în zig-zag de-atâtea ori?" va fi deschisă în sera din curtea Muzeului Naţional de ştiinţe Naturale "Grigore Antipa", în perioada 24 iunie - 11 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sera din curtea muzeului îşi vor întinde aripile fluturele împărat (Morpho helenor), fluturele coada rândunicii de smarald (Papilio palinurus), trandafirul de catifea (Pachliopta kotzebuea), una dintre speciile din grupul spectaculoşilor fluturi cap-de-bufniţă (Caligo sp.). 

Expoziţia de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă publicului şansa de a admira specii care în natură pot fi văzute zburând în partea superioară a coronamentului arborilor, la mulţi metri deasupra solului, cum este fluturele de malachit (Siproeta stelenes). Totodată, vizitatorii vor avea prilejul să urmărească zborul elegant al fluturilor cu aripi dantelate (Cethosia sp.), precum şi al fluturelui mormon stacojiu (Papilio rumanzovia), sau al fluturelui gaiţă (Graphium agamemnon).

Cei care ne vor trece pragul vor avea şansa de a fi martorii unor momente emoţionante cum ar fi „naşterea” unor fluturi, momentul în care insectele adulte părăsesc învelişul crisalidei şi încep o etapă a vieţii complet diferită de cea din cursul perioadei larvare.

Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziţiei nu este ameninţată cu dispariţia, frumuseţea şi fragilitatea exponatelor vii atrage atenţia asupra necesităţii conservării acestor insecte delicate şi a rudelor lor din zona ţării noastre prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte.

Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. Preţul unui biletul comun de vizitare al expoziţiilor temporare „Cine zboară printre flori, în zig-zag de-atâtea ori?” şi „Creaturi ascunse” este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziţii. Biletele pot fi achiziţionate atât de la recepţia muzeului, cât şi online, prin: https://antipa.iabilet.ro/, sau www.iabilet.ro.

Expoziţia de fluturi tropicali vii poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptată la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultaţi pe www.antipa.ro facilităţile de vizitare şi acces în cadrul expoziţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.