Canalul britanic BBC a prezentat primul trailer al adaptării celebrului roman "Les Misérables", de Victor Hugo, de data aceasta fără muzică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cinci ani de la versiunea muzicală cu Hugh Jackman, Russell Crowe şi Anne Hathaway, BBC încearcă o nouă abordare anglo-saxonă a romanului, în regia lui Tom Shankland, potrivit Le Point. 

Postul britanic a dezvăluit primul trailer al miniseriei de şase episoade, care reia intriga romanului. Această nouă adaptare se va focaliza în special pe relaţia complexă şi de ură dintre Jean Valjean şi Javert, pe un context politic şi social incert pentru Franţa. 

Celebrul puşcăriaş este interpretat aici de Dominic West ("The Wire") iar nemilosul inspector de poliţie de către David Oyelowo (cunoscut din "Selma"). 

Actriţa Lily Collins ("Oglindă, oglinjoară") o va interpreta pe Fantine, iar Cosette este jucată de Ellie Bamber la vârsta adultă. 

Soţii Thénardier vor fi interpretaţi de Adeel Akhtar ("The Night Manager") şi Olivia Colman, care va putea fi văzută în rolul reginei Elizabeta a II-a, sezonul 3 şi 4 din serialul "The Crown".

Lansarea este prevăzută pentru 2019 (nicio dată nu a fost anunţată), această nouă adaptare a "Les Misérables" este scrisă de Andrew Davies, scenarist britanic care s-a aflat în spatele primelor două filme "Bridget Jones". Davies este, de altfel, un obişnuit al adaptărilor marilor opere literare, pentru că a scris scenariile serialelor de televiziune "Mândrie şi prejudecată" (1995) şi "Război şi Pace" (2016). 

Transpus de mai multe ori la televiziune şi în cinema, romanul lui Victor Hugo a fost adaptat în 2013 pentru marele ecran de Hollywood, care a reluat subiectul înr-o comedie muzicală pe Broadway cu o distribuţie de cinci stele (Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter). Cu încasări de 441 de milioane de dolari la nivel mondial (pentru un buget de 61 de milioane), filmul lui Tom Hooper a cunoscut un succes comercial. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.