O lucrare NFT (non-fungible token) fals atribuită lui Banksy a fost vândută de un hacker prin site-ul oficial al artistului pentru 244.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hackerul a returnat suma unui colecţionar britanic, după ce l-a păcălit să cumpere NFT-ul promovat prin site-ul oficial al artistului.

Un link spre o licitaţie online pentru acest NFT (activ digital unic, care nu este interschimbabil) a fost publicat pe o pagină a banksy.co.uk acum ştearsă. Licitaţia s-a încheiat rapid după ce bărbatul a oferit cu 90% mai mult decât ceilalţi participanţi.

Echipa lui Banksy a declarat pentru BBC că „orice licitaţie de lucrări NFT ale lui Banksy nu este asociată artistului în nicio formă”.

Prin NFT, lucrările de artă pot fi modificate pentru a crea un certificat digital de proprietate care pate fi cumpărat şi vândut. Cumpărătorul nu primeşte lucrarea în sine şi nici drepturile de autor asupra acesteia.

Admiratorul lui Banksy care a fost înşelat a spus că a crezut că achiziţionează primul NFT al celebrului artist. Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, a declarat că suspectează că site-ul lui Banksy a fost atacat şi că el a fost victima unei escrocherii elaborate.

Colecţionarul de NFT, sub numele online Pranksy, a spus că hackerul i-a înapoiat luni seară, spre surprinderea sa, toţi banii cu excepţia taxei de tranzacţie, de aproximativ 5.000 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.