O gravură realizată de Joan Miró, dispărută anul trecut, în timpul unui transport, a fost găsită de poliţia spaniolă într-o casă de licitaţii din Londra, unde urma să fie scoasă la vânzare, informează TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Naţională a recuperat lucrarea evaluată la 10.000 de euro. Ea dispăruse anul trecut, după ce a fost vândută de un colecţionar spaniol unui londonez care nu a primit-o vreodată.

Opera recuperată e o gravură din seria Gaudí care s-a rătăcit în timpul transportului, în 2019, din Spania spre Marea Britanie. În luna iulie, un reprezentant al firmei de transport a declarat poliţiei din Madrid că destinatarul operei nu a primit-o, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete.

După mai multe cercetări, poliţiştii au descoperit că pachetul ajunsese la o adresă greşită, iar persoana care l-a primit i-a asigurat că l-a retrimis în Spania. Totuşi, anchetatorii au localizat gravura într-o casă de licitaţii din Londra şi au cerut autorităţilor britanice, prin intermediul biroului Interpol din Manchester, să transmită instituţiei că opera lui Miró are provenienţă ilicită şi că este inclusă în baza de date a poliţiei ca operă de artă furată.

Poliţia a recuperat lucrarea, care a fost predată proprietarilor din Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.