Eva Orúe, jurnalistă din Zaragoza, a fost numită director al Târgului de Carte de la Madrid şi este prima femeie care conduce importantul eveniment în cei 80 de ani de la prima ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea va prelua funcţia în luna ianuarie 2022. Odată cu acest rol, Orúe spune că evenimentul va avea „mai multă personalitate”, va oferi Madridului „mai mult decât oferă deja” şi va fi „o oglindă” a societăţii spaniole, relatează rtve.es.

Orúe, născută în 1962, are o experienţă de mai mulţi ani în zona editorială şi „o anumită abilitate diplomatică”, caracteristici despre care crede că au fost importante pentru candidatura ei. 

În procesul de selecţie a noului director au fost evaluate 16 candidaturi de către o comisie alcătuită din reprezentanţi ai librăriilor, editurilor şi distribuitorilor de carte, precum şi ai organizatorilor Târgului de Carte de la Madrid.

Eva Orúe, care îl va înlocui pe Manuel Gil, director al târgului în ultimii cinci ani, va conduce evenimentul între 2022 şi 2024.

România a fost ţara invitată a Târgului de Carte de la Madrid în anul 2018, când au participat mai mulţi scriitori, între care Mircea Cărtărescu, şi publicul a putut descoperi cultura română şi prin intemediul unor proiecţii de filme documentare şi ecranizări ale unor opere literare, prin expoziţii despre patrimoniul cultural şi turistic din România şi concerte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.