O imagine cu Donald Trump a fost folosită pe coperta unei colecţii de discursuri ale dictatorului Adolf Hitler, ca răspuns la informaţia potrivit căreia candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii ar păstra un exemplar al cărţii pe noptieră, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Editura Ishi Press International a ilustrat coperta din spate a primului volum din colecţia de discursuri susţinute de Hitler, ”My New Order”, şi coperta din faţă a celui de-al doilea volum cu o fotografie a lui Donald Trump.

”Există similarităţi evidente între discursurile lui Trump şi cele ale lui Hitler”, arată prezentarea cărţii, precizând repetiţiile şi lipsa unei justificări logice pentru punctele de vedere susţinute.

”Nu recunosc niciodată că au greşit şi nu retrag nimic. La orice critică, răspund cu insulte. Folosesc propoziţii simple, pe care chiar şi o persoană cu cel mai scăzut nivel de educaţie sau fără educaţie le-ar putea înţelege”, a scris Ishi Press pe ambele volume.

”«My New Order» a atras atenţia editurii cu candidatura lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite, pentru că prima lui soţie, Ivana Trump, a dezvăluit că Donald Trump citeşte o colecţie a discursurilor lui Hitler, «My New Order», pe care o păstrează într-un dulap de lângă patul său”, a mai scris editura pe copertele ambelor volume.

Ishi Press International face referire la un articol publicat de Marie Brenner în Vanity Fair, în 1990. Brenner l-a intervievat pe Trump, care a spus că volumul a fost un cadou de la ”prietenul” său, Mart Davis de la Paramount. ”Mi-a oferit un exemplar al «Mein Kampf». Şi este evreu”, a spus Trump, negând că ar fi citit cartea. ”Dacă aş fi avut aceste discursuri, şi nu spun că le am, nu le-aş fi citit niciodată”, a adăugat el.

”I-am dăruit o carte despre Hitler, dar era «My New Order», discursurile lui Hitler, nu «Mein Kampf». M-am gândit că i se va părea interesant. Sunt prietenul lui, dar nu sunt evreu”, i-a spus, ulterior, Mart Davis Mariei Brenner.

În articolul pe care l-a semnat în Vanity Fair, Brenner a notat că, probabil, faptul că Trump are discursurile lui Hitler este un indiciu al interesului său pentru geniul dictatorului în ceea ce priveşte propaganda.

Sam Sloan, directorul Ishi Press International în Statele Unite, a declarat pentru Huffington Post că atunci când volumul ”My New Order” a fost publicat, în anul 1941, nu exista nicio imagine pe coperta din spate. ”Aşa că am decis să fac o reclamă pentru carte în acel spaţiu liber”, a explicat el.

Huffington Post a identificat fotografia folosită de editura Ishi ca provenind din prima pagină a publicaţiei Philadelphia News, din 10 decembrie 2015, care a folosit titlul ”The New Furor” pentru a se referi la ideea candidatului republican la alegeriole prezidenţiale de a alunga toţi musulmanii din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.