Ilustratoarea româncă Dushky (Andreea Muntean) a creat un poster pentru sezonul doi al serialului „Loki”, difuzat de platforma Disney+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu prilejul premierei sezonului 2 din „Loki”, Disney+ a invitat, la nivel internaţional, o serie de artişti vizuali şi ilustratori să creeze concepte originale de afişe inspirate de cea mai recentă premieră Marvel. Pentru acest proiect creativ au fost selectate 8 vizualuri ce urmează a fi promovate pe platformele online şi offline Disney+ şi Marvel.

Jonglând cu elemente definitorii pentru serie precum: călătoria în timp, segmentarea timpului, Multivers şi AVT, artiştii au creat operele grafice inspirându-se din epoci emblematice de design, cum ar fi Art Nouveau, Cubism, Art Deco, Pop etc. Dushky a optat pentru o ilustraţie ce are la bază elemente definitorii pentru curentul Cubist, iar ca temă centrală, călătoria lui Loki pe axa timpului: „La fel cum Loki are mai multe versiuni ale lui care există pe mai multe linii temporale simultan, cubismul poate avea acelaşi obiect din mai multe perspective portretizate într-o singură imagine. Am fragmentat şi deconstruit lumea lui Loki şi experienţa lui cu AVT într-o imagine inspirată de una dintre picturile lui Juan Gris”, declară aceasta.

Designul afişului inspirat din serialul Loki este o oportunitate pentru orice artist de a deveni cunoscut la nivel internaţional. Dushky (Andreea Muntean) a absolvit Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi este o artistă căreia îi place să facă experimente în arta pe care o creează. În atelierul ei se nasc diverse personaje pline de culoare şi tot aici realizează diverse experimente cu ilustraţii 2D, design-uri de print şi grafic design, fie sunt sub forma desenului tradiţional, în acuarele, cu linii grafice şi forme geometrice, fie sub formă de ilustraţie digitală, cu siluete deconstruite şi contururi bine definite. Stilul ei variază de la grafic, la comicbook, cartoon-ish şi foarte Low-poly. Pe lângă artă, Dushky mai are o mare pasiune pentru: astronomie, chimie, biologie şi psihologie, ştiinţe pe care le foloseşte adesea ca teme sau sursă de inspiraţie în proiectele ei. Aşadar, arta ei variază de la creaturi la creaţii, păstrând, totodată, o dualitate distinctă între naiv şi inovativ.

Pentru afişul „Loki” a ales Cubismul deoarece baza acestuia, fragmentarea obiectelor şi a figurilor reale în forme geometrice a permis ca mai multe viziuni şi perspective ale aceluiaşi subiect să coexiste într-o singură imagine. Loki este portretizat în Universul Marvel ca fiind un personaj cu mai multe faţete, Zeul Farselor şi al Răutăţilor, cu mai multe versiuni ale sale, toate existente în acelaşi timp, rupând dimensiunile spaţiului, alunecând în Multivers. Prin urmare, conceptul acestui design de poster se învârte în jurul ideii de schimbare a formei şi a personajului principal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.