O galerie de artă din Bruxelles mizează pe celebrul şi mistoriosul artist stradal Banksy pentru a se deschide în plină pandemie, în momentul în care operele sale au mare succes în licitaţii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru expoziţia cu 16 serigrafii rezervările vor putea fi făcute începând de joi.

"Am decis să începem cu Banksy", artistul stradal pe care oamenii "îl cunosc cel mai bine", a spus italianul Deodato Salafia, deja în fruntea mai multor galerii în ţara sa şi în Elveţia. 

Operele prezentate în galeria Deodato nu vor fi accesibile decât pentru grupuri mici de persoane doar în grupuri şi în jumătate de oră. Totula  fost deja rezervat şi, în faţa listei de aşteptare, organizatorii analizează posibilitatea de a prelungi expoziţia şi după data de 22 mai. 

Preţurile acestor serigrafii, a căror autenticitate este atestată de societatea Pest Control, au valori cuprinse între 50.000 şi 300.000 de euro. Printre operele cele mai cunoscute, se află un triptic ce reia celebrul graffiti "Flower Thrower", un manifestant mascat pe punctul de a lansa un buchet de flori. 

Sau "Love Rat", animalul fetiş al britanicului, agăţat alături de o operă din lemn a artistului francez Blek le Rat reprezentând un rozător în faţa unui microfon ("The Crooner"). Acest pionier al artei urbane în anii 1980 este una dintre sursele de inspiraţie ale lui Banksy.       

Lucrările amestecă mesajul politic, ironia şi poezia: "Monckey Queen", "No Ball Games".      

În noiembrie 2018, o expoziţie "Banksy Unauthorized" într-un spaţiu dedicat artei stradale la Bruxelles a fost închisă la scurt timp după ce a fost deschisă: justiţia a pus sechestru pe 58 de operedin cauza lipsei de asigurare. 

Marţi, o operă de Banksy dedicată cadrelor medicale a fost vândută la Londra cu un preţ record de aproape 20 de milioane de euro, care vor ajunge la serviciul britanic de sănătate publică.  Intitulată "Game Change", ea a fost adjudecată la Christie's cu mai mult de patru ori estimarea sa ;i a dep[;it recordul precedent al artistului, deţiinut de "Devolved Parliament". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.