O expoziţie intinerantă, semnată de Raluca Băraru, în care arta se apropie de spectatori printr-o experienţă multisenzorială care foloseşte realitatea virtuală, realitatea augmentată şi videomappingul, va fi prezentată, pe 19 mai, de One Night Gallery la Teatrul Odeon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

One Night Gallery face parte din circuitul Romanian Design Week şi Bucharest Technology Week şi aduce în premieră, în România, o expoziţie în toate dimensiunile tehnologiei.

Samsung s-a alăturat proiectului One Night Gallery prin platforma Culturesc 100. Astfel, vizitatorii care vor descărca aplicaţia Culturesc 100, din Google Play, vor avea ocazia să experimenteze o parte din lucrări în realitate augmentată.

Cei care vor include One Night Gallery în circuitul Nopţii Muzeelor vor putea explora în VR universul Ralucăi Băraru, odată cu reprezentaţia live a artistei, urmând ca înregistrarea 360 a performance-ului să poată fi vizualizată ulterior doar în aplicaţie. Pentru a completa dimensiunile tehnologice prin care vizitatorii se pot bucura de această ediţie One Night Gallery, faţada Teatrului Odeon se va transforma sâmbătă într-o lucrare de dimensiuni monumentale prin intermediul videomapping-ului realizat de Mindscape Studio şi cu susţinerea tehnică a celor de la 3DLP.

Utilizarea celor trei medii, realitatea virtuală, realitatea augmentată şi videomapping în expunerea unui artist reprezintă un concept unic ce permite vizitatorilor o imersare graduală, transformând vernisajul dintr-o experienţă vizuală într-o experienţă multisenzorială.

Conceptul curatorial propus de One Night Gallery aduce în faţa publicului artişti vizuali contemporani şi transformă, cu ajutorul tehnologiei, pentru o noapte, universul lor creativ în experienţe imersive. De-a lungul celor patru ediţii desfăşurate până acum, artişti precum Livia Fălcaru (ilustratoare), Sweet Damage Crew (street art) şi Bianca Dumitraşcu (Typography & lettering artist) au oferit noi perspective ale artei tuturor celor curioşi să experimenteze unul dintre cele mai avangardiste concepte de galerie din România. Lucrările artiştilor au fost achiziţionate de vizitatori, dovedind astfel că arta grafică se bucură de o puternică ascensiune.

Expoziţia va putea fi vizitată între orele 22.00 şi 03.00 în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, iar accesul în sala de expoziţie se va face prin intrarea din partea stângă a teatrului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.