Expoziţia "Colaje textile în opera Margaretei Sterian" va fi vernisată miercuri, la Muzeul Naţional Cotroceni, în spaţiile medievale. Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău şi marchează 120 de ani de la naşterea artistei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul va avea loc la ora 18.00. 

Prin expoziţia aniversară, curatorul Raluca Băloiu aduce în centrul atenţiei tehnicile noi, precum şi diversele materiale experimentale utilizate de Margareta Sterian în opera textilă, pe parcursul a patru decenii de creaţie, din anii ‘40 până în anii ’80.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Contactul artistei cu diferitele mişcări şi grupări artistice asemenea Avangardei istorice, Realismului magic, Existenţialismului - a dus către deschiderea orizontului tematic, tehnic, şi către o abordare plastică eclectică.

Deschiderea în 1969 a expoziţiei personale de tapiserie de la Galeriile Katia Granoff din Paris a marcat afilierea la deschiderea culturală internaţională căreia Margareta Sterian i s-a alăturat prin expunerea panourilor decorative realizate în tehnica colajului textil.

Elementele florale, simbolurile artei medievale româneşti (chivotul, ctitorii etc), fragmentele autentice din vestimentaţia costumului popular românesc, măştile, elementele din arhitectura citadină se regăsesc în lucrările sale de grafică prezente în expunere.

Câteva fotografii biografice vor întregi expunerea alături de lucrările de tapiserie şi grafică.

Pentru a putea participa la acest eveniment vizitatorii sunt rugaţi să completeze formularul online al evenimentului aflat pe pagina oficială a Muzeului Naţional Cotroceni - www.muzeulcotroceni.ro sau pe pagina de facebook - www.facebook.com/muzeulcotroceni.

Înscrierea la eveniment se face până marţi, 18 aprilie 2017, ora 10.00. Accesul la acest eveniment va fi permis începând cu ora 17.15 în baza actului de identitate în original.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.