O expoziţie de artă persană şi artizanat cu intrare liberă va fi vernisată marţi, de la ora 16.30, la Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, evenimentul fiind organizat în cadrul Săptămânii Culturii Iraniene în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 30 ianuarie – 4 februarie, de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00, informează Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Între piesele incluse în expoziţie se numără o serie de tablouri ale renumitului pictor şi miniaturist Mahmud Farshchiyan, o colecţie de reproduceri arheologice ale basoreliefurilor, capitelurilor şi coloanelor de la Persepolis/ Takht-e Jamshid (Tronul lui Jamshid) – fosta capitală a Persiei Antice, considerată în prezent de istorici şi arheologi cea de-a opta minune a lumii antice – precum şi covoare persane lucrate manual şi obiecte de artizanat.

Expoziţia este organizată de Ambasada Republicii Islamice Iran şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.