O emisiune dedicată Regelui Mihai I, cu actriţa Maia Morgenstern şi istoricul Georgeta Filitti între invitaţi, va fi difuzată în direct, sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 13.00, de Radio România Cultural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi invitaţi la emisiune vor fi istoricul de artă Adrian Silvan Ionescu şi violonistul Şerban Lupu, informează Radio România Cultural. 

Dan Manolache, realizatorul emisiunii „Pagini de Istorie” de la Radio România Cultural, va începe dezbaterea cu trei tineri absolvenţi ai Facultăţii de Istorie din Bucureşti, după care discuţia se va concentra pe respectarea valorilor, corectitudinea istorică şi pe viitorul Casei Regale a României.

Programul pregătit de Radio România Cultural în ziua funeraliilor Majestăţii Sale, Regele Mihai I, va continua, de la ora 13:15, cu o ediţie specială a emisiunii „Bilet de îmbarcare”, dedicată locurilor devenite istorice datorită Casei Regale a României. Andreea Ionescu invită publicul la Bucureşti (Biserica Stavropoleus), Constanţa („Cuibul Reginei”), Sinaia (Castelul Peleş, Pelişor, Stâna Regală), Arad (Castelul Regal de la Săvârşin), Curtea de Argeş (Biserica Domnească) şi chiar în Ţara Haţegului. Alte popasuri vor fi Gările Regale din Bucureşti, Sinaia şi Curtea de Argeş, dar şi Aubonne şi Geneva, locuri speciale pentru destinul Familiei Regale a României.

De la ora 18.00, ziua dedicată Regelui Mihai continuă cu un documentar despre cea mai mare pasiune a sa: maşinile. Majestatea Sa a fost posesorul uneia dintre cele mai interesante colecţii de maşini din lume, majoritatea jeepurilor fiind în totalitate recondiţionate chiar de către rege. Ascultătorii vor descoperi pasiunea pentru caii-putere a celui care obişnuia deseori să spună că „s-a născut cu volanul în mână”, vor afla poveştile jeepul-ui care i-a aparţinut generalului Patton, ale faimosului Jaguar albastru şi ale Mercedesului 540 K Roadster, despre care Regele spunea că este cea mai frumoasă maşină construită vreodată, într-un documentar realizat de Diana Joicaliuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.