Un ansamblu de 80 de obiecte cu însemnele celui de-al III Reich au fost înapoiate muzeului consacrat Holocaustului din capitala Argentinei. Joi, instituţia a anunţat că aceste vestigii - descoperite la un colecţionar în 2017 - se vor alătura colecţiei permanente, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia a anunţat că aceste piese au aparţinut membrilor regimului care s-au refugiat în această ţară din America Latină. 

Printre obiecte figurează în special un profil în relief al lui Adolf Hitler, o lupă care i-ar fi putut aparţine Führerului şi o acvilă imperială a celui de-al III-lea Reich. 

Aceste sculpturi şi piese artizanale vor fi expuse la muzeu începând din 1 decembrie, data redeschiderii muzeului care a trecut printr-un proces de renovare.

Cele mai multe dintre obiecte proveni din Germania. 

Mii de nazişti, dar şi croaţi şi fascişti italieni s-au instalat în Argentina la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei au beneficiat de complicitatea preşedintelui din epocă, generalul Juan Peron, care a fost la putere între 1946 şi 1955. Argentina a primit şi evrei care au fugit în urma persecuţiilor şi din lagărele de concentrare. Comunitatea evreiască argentiniană este de altfel cea mai importantă din America Latină: 300.000 de persoane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.