O carte pentru copii despre doctorul Anthony Fauci, reputat expert american în boli infecţioase şi cel care a ghidat răspunsul naţional la criza provocată de Covid-19, va fi lansată în luna iunie, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simon & Schuster editează „Dr. Fauci: How a Boy from Brooklyn Became America's Doctor”, scrisă de Kate Messner şi ilustrată de Alexandra Bye.

Editura a transmis că volumul va fi lansat în librării pe 29 iunie.

„Sunt foarte multe lucruri în povestea lui cu care copiii de azi vor rezona - pedalând pe bicicleta sa Schwinn prin Brooklyn pentru a livra reţetele de la farmacia tatălui lui, jucând baseball pe străzile cartierului în care a învăţat să se înţeleagă cu tot felul de oameni şi mereu curios legat de lume”, a declarat Messner. 

Un purtător de cuvânt al Simon & Schuster a spus că acest volum a fost scris cu permisiunea lui Fauci, iar el şi echipa sa au fost consultaţi pentru acesta.

Proiectul a fost demarat de Messner anul trecut. „Primăvara trecută, am contactat biroul doctorului Fauci cu o întrebare despre o altă carte pentru copii la care lucram - despre pasiunile din copilărie ale oamenilor care au ajuns mari oameni de ştiinţă”. 

Anthony Fauci i-a răspuns prin e-mail şi, pe măsură ce Messner afla mai multe despre copilăria lui, ea a realizat că ar putea fi o poveste de sine stătătoare despre el. Autoarea a revenit în toamnă cu ideea unei biografii ilustrate şi a solicitat un interviu. Au avut mai multe discuţii, iar ea a preluat informaţii şi din interviurile şi discursurile lui publice.

Kate Messner a spus că a fost impresionată de „curiozitatea lui determinată” şi de eficienţa cu care comunică.

„Înainte ca Tony Fauci să fie medicul Americii, el a fost un copil cu un milion de întrebări, despre orice - de la peştele tropical din camera lui până la lucrurile pe care le învăţa la şcoala de duminică. Am speranţa că cei curioşi care citesc această carte - cei pe care ne bazăm să rezolve provocările ştiinţifice de mâine - să se regăsească în paginile poveştii doctorului Fauci şi să îşi stabilească obiective la fel de măreţe”, a mai spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.