Un poem scris de mână de Mao Zedong a fost găsit la Hong Kong, potrivit informaţiilor Poliţiei locale. Estimat la 250 de milioane de euro, a fost furat de la domiciliul unui colecţionar de artă în septembrie, înainte de a fi cumpărat cu 55 de euro de pe piaţa neagră, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cumpărătorul său, un cetăţean chinez în vârstă de 49 de ani, s-a prezentat la Poliţie după ce a descoperit istoria furtului. 

Convins că se află în faţa unui fals, el a tăiat în două pergamentul de aproape 3 metri, crezând că e prea dificil să-l expună. 

În afară de poemul lui Mao Zedong, şapte pergamente, zece monede de cupru şi o colecţie de mai mult de 24.000 de timbre i-au fost furate lui Fu Chunxia, un colecţionar filatelist, de altfel vice-preşedinte al Asociaţiei de conservare a relicvelor chineze culturale. 

Prada se ridică la 450 de milioane de euro, potrivit estimării proprietarului de obiecte furate, a declarat Poliţia într-o conferinţă de presă, pe 7 octombrie. Trei bărbaţi au fost arestaţi pentru această faptă. 

Poet, Mao a fost tradus în franceză de scriitorul Philippe Sollers în colecţia "Tel Quel" a editurii Seuil. Poemele sale figurează şi în antologia poeziei chineze din Pléiade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.