Biblioteca "Brautigan" din Vancouver, statul Washington, Statele Unite, găzduieşte doar cărţi şi manuscrise care nu au fost publicate niciodată. Situată între Portland şi Seattle, acest loc a fost numit după scriitorul american Richard Brautigan, unul dintre autorii generaţiei beat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a scris "Trout Fishing in America" (1967) iar câţiva ani mai târziu un roman intitulat "The Abortion: An Historical Romance" (1966). În această carte, Richard Brautigan a imaginat conceptul de bibliotecă care deţine doar manuscrise refuzate, potrivit site-ului francetvinfo.fr. 

După moartea sa, în 1984, unul dintre prietenii săi, profesorul universitar John Barber, a spus că este o idee bună. Împreună cu alte persoane el a creat Biblioteca "Brautigan". 

"Este o colecţie de peste 300 de manuscrise nepublicate şi în unele cazuri nepublicabile", a explicat el. "Multe au fost respinse din diverse motive de către editurile tradiţionale". 

Primul roman al lui Richard Brautigan, "Trout Fishing in America", a fost refuzat de 30 de ori de editori înainte de a fi publicat. "Cred că i-ar fi plăcut mult ideea că biblioteca pe care a imaginat-o să devină un loc real". 

Toată lumea poată să trimită aici manuscrise (thebrautiganlibrary.org), singura condiţie este să nu fi fost publicate sau să fie refuzate de editori. Biblioteca se angajează să nu facă o selecţie. Pentru moment, manuscrisele sunt doar în engleză. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.