O aplicaţie mobilă de poveşti pentru copii, PovesTIC, va fi lansată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul „Ion Creangă”, în colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic, luni, 2 aprilie, în ziua dedicată celebrării cărţilor pentru copii şi tineret, de la ora 18.00, la Sala Mică a primei instituţii teatrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin noua aplicaţie, disponibilă în App Store şi Google Play, vechile basme româneşti vor fi disponibile pentru copii, informează PMB.

Descărcarea aplicaţiei este gratuită, iar aceasta include o poveste gratuită, două poveşti cu plată şi alte douăsprezece poveşti, grupate în trei pachete a câte patru poveşti, care pot fi accesate contra cost: „basme cu împăraţi şi-un sfătuitor ghiduş mai mic decât un picioruş”, „poveşti de spus seară, la culcare” şi „poveşti cu zâne de pe un alt tărâm”.

Astfel, „PovesTIC” aduce laolaltă 15 poveşti clasice, într-o nouă interpretare.

De asemenea, PovesTIC include o componentă de joacă, adresată celor care îşi doresc să devină la rândul lor personaje – sau povestitori în basmul preferat. Aplicaţia le permite celor mici să se înregistreze citind sau interpretând un fragment de poveste, şi să se înscrie în concursul lunar, cu premii constând în bilete la spectacolele Teatrului „Ion Creangă” şi cărţi pentru copii, oferite de editură Pandora M. 

În cadrul evenimentului, Teatrul „Ion Creangă” invită copiii cu vârste de peste 4 ani, dar şi părinţii pasionaţi de lumi fantastice, să i se alăture pentru o prezentare a aplicaţiei.

Aceştia vor deveni, pe rând, ascultători şi povestitori, ilustratori şi actori, programul comprimând pe durata unei ore şi jumătate o discuţie moderată de actriţa Alexandrina Halic – pe înţelesul celor mici – despre importanţa poveştilor, un atelier de desen şi ilustraţie de carte, susţinut de artista Alexia Udrişte-Olteanu – şi o surpriză, care va transformă sala de spectacole într-un spaţiu inedit.    

Accesul la activităţile organizate în cadrul lansării este gratuit, în baza înscrierii prealabile (şi a confirmării din partea organizatorilor). Înscrierile se realizează prin e-mail, la adresa contact@teatrulioncreanga.ro, până pe 30 martie, specificând numele şi vârstă copilului, precum şi datele de contact ale adultului însoţitor.

Au interpretat pentru PovesTIC actorii: Alexandrina Halic, Daniel Tudorică, Mihai Verbiţchi, Voicu Hetel, Marius Nănău, Carmen Palcu-Adam, Anca Zamfirescu, Ion Gheorghe-Arcudeanu, Camelia Andriţă, Cezar Vlad Popescu, Ionuţ Antonie, Vera Linguraru, Cristian Creţu, Ion Ionuţ Ciocia, Ani Creţu, Oliviu-Cristian Bughiu, Marcela Andrei, Cornelia Pavlovici, Maria Ţăran, Mărioara Sterian, Cristian Boeriu, Mirela Busuioc, Julieana Drăghici, Cristian Irimia, Claudia Revnic, Gabriel Coveşeanu, Eduard Petru Jighirgiu, Graţiela Teohari-Duban şi Ioana Ginghină.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.