Prefectura Cluj a anunţat, miercuri, că a fost dezvoltată aplicaţia ClujMedicApp care permite pacienţilor să fie consultaţi de la distanţă de către medici rezidenţi din Unitatea Primiri Urgenţe. Aplicaţia se adresează pacienţilor cu coronavirus, dar şi celor care sufră de alte afecţiuni şi are scopul de a evita deplasările inutile la spital. Medicii rezidenţi se pot consulta cu medicii specialişti sau pot apela chiar ei la 112, dacă consideră că este necesar transpotul pacientului la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum era de aşteptat, la Cluj, a fost dezvoltată o aplicaţie de tele-asistenţă medicală de către Cluj IT Cluster, experţi ai Universităţii Tehnice Cluj-Napoca şi compania olandeză Spectator HealthCare Technology al cărei beneficiareste Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Aplicaţia ClujMedicApp poate fi descărcată deja din GooglePlay şi utilizată de către orice pacient, pentru orice formă de afecţiune, astfel încât să se poată evita un drum la spital şi totodată să poată intra în contact direct cu medici specialişti, inclusiv în sistem video. Aplicaţia este menită să ajute pacienţii cu sfaturi medicale şi consultaţii la distantă, în sistem tele-asistenţă medicală”, a transmis, miercuri, Prefectura.

Potrivit srusei citate, se creează un cont în care se pot încărca informaţii medicale, pe mai multe categorii, în funcţie de nevoile fiecăruia.

”Operatorul din UPU poate vedea istoricul şi poate face consultaţia la distanţă şi discuta cu pacientul în funcţie de aceste date, urmărindu-se astfel în timp şi evoluţia stării de sănătate. Aplicaţia este atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei cu alte afecţiuni, pentru pacienţi externaţi care necesită o anumită perioadă de monitorizare post-spitalicească sau pentru pacienţi care se confruntă cu o problemă de sănătate care necesită asistenţă de specialitate. Aceasta va fi actualizată constant, în funcţie de nevoile apărute”, a mai transmis Prefectura.

Medicii rezidenţi care răspund solicitărilor prin intermediul aplicaţiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate şi pot apela chiar ei numărul de urgenţă 112, dacă situaţia o impune.

Tele-asistenţa medicală este oferită de la două puncte de lucru: UPU şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Aplicaţia funcţionează deocamdată doar pe sistem Android, însă este în lucru şi o versiune pentru iOS.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.